0

Den moderne tresko

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Man skulle tro at treskoen tilhører en fjern fortid, og at den befinner seg kun på Heidi sine føtter fra de tyske fjellhjem. Men treskoen lever videre i dagens moderne sfære, og du kan finne tresko i mange ulike bransjer.

Du kan blant annet finne tresko i helsebransjen, siden denne skoen har jo sin opprinnelse på grunn av dens praktikalitet i hverdagen. Men i dag vil du finne tresko som har tatt noen steg videre. Du kan finne tresko som er anatomisk korrekt utformet, og som gir deg ekstra komfort i hverdagen. Spesielt om du skal bruke de på arbeidsplassen hvor du kanskje går mye i løpet av dagen. Mange er av allergivennlig skinn, kommer med innersåler som absorberer fukt og har en mønstret såle som gjør den sklisikker.

Treskoen i Norge

Går vi over til det norske markedet, kan du faktisk finne noen norske produsenter for tresko. Her har du for eksempel Eik Treskofabrikk, som er dedikert til å lage tresko. En stor forskjell fra gamledager til dagens tresko fra Eik Treskofabrikk, er at nå kan du også få dem i farger som kan enkelt brukes på et diskotek. Tar vi turen til Gulen Kommune, kan du finne Sellevåg Treskofabrikk, som i dag er ute av produksjon, men er verdt å nevne siden de startet å lage tresko året 1899 og frem til 1970-tallet. I dag er fabrikken et fredet kulturminne.

Hvor kommer treskoen fra?

Men vi syns jo fremdeles det er litt fascinerende med treskoens opprinnelse, og vil derfor ta deg litt tilbake i tiden. Treskoen i seg selv kommer fra mellomalderen – altså en tid mellom antikken og middelalderen – og ble utnyttet i Europa av menneskene som bodde ut på landet. Treskoen skulle beskytte for gjørme, søle og vann.

admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *