0

Den moderne tresko

Man skulle tro at treskoen tilhører en fjern fortid, og at den befinner seg kun på Heidi sine føtter fra de tyske fjellhjem. Men treskoen lever videre i dagens moderne sfære, og du kan finne tresko i mange ulike bransjer.

Du kan blant annet finne tresko i helsebransjen, siden denne skoen har jo sin opprinnelse på grunn av dens praktikalitet i hverdagen. Men i dag vil du finne tresko som har tatt noen steg videre. Du kan finne tresko som er anatomisk korrekt utformet, og som gir deg ekstra komfort i hverdagen. Spesielt om du skal bruke de på arbeidsplassen hvor du kanskje går mye i løpet av dagen. Mange er av allergivennlig skinn, kommer med innersåler som absorberer fukt og har en mønstret såle som gjør den sklisikker.

Treskoen i Norge

Går vi over til det norske markedet, kan du faktisk finne noen norske produsenter for tresko. Her har du for eksempel Eik Treskofabrikk, som er dedikert til å lage tresko. En stor forskjell fra gamledager til dagens tresko fra Eik Treskofabrikk, er at nå kan du også få dem i farger som kan enkelt brukes på et diskotek. Tar vi turen til Gulen Kommune, kan du finne Sellevåg Treskofabrikk, som i dag er ute av produksjon, men er verdt å nevne siden de startet å lage tresko året 1899 og frem til 1970-tallet. I dag er fabrikken et fredet kulturminne.

Hvor kommer treskoen fra?

Men vi syns jo fremdeles det er litt fascinerende med treskoens opprinnelse, og vil derfor ta deg litt tilbake i tiden. Treskoen i seg selv kommer fra mellomalderen – altså en tid mellom antikken og middelalderen – og ble utnyttet i Europa av menneskene som bodde ut på landet. Treskoen skulle beskytte for gjørme, søle og vann.

admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *